Zimorodek Etykiety 7 skalowane

Karl Jackson, dyrektor produkcji, Kingfisher i Andy Watts, dyrektor sprzedaży, Kingfisher.

Rodzinna firma Kingfisher Labels Limited z Wielkiej Brytanii ma siedzibę w Yate, w północnym Bristolu i niedawno zainwestowała w swoją dziesiątą prasę Edale.

Edale to inżynierowie światowej klasy rozwiązań w zakresie druku i przetwarzania dla przemysłu opakowaniowego, którzy współpracują z firmą Kingfisher od 2001 roku, kiedy to zainstalowali swoją pierwszą maszynę Edale.

Firma Kingfisher Labels została założona w 1996 roku i jest znaną marką na rynku etykiet samoprzylepnych oraz liderem w obsłudze sektorów żywności, napojów i opieki zdrowotnej. Ich etos opiera się na budowaniu silnych relacji z klientami, którzy pozostają z nimi od początku działalności.

Ich ostatnie urządzenie to 6-kolorowy PRIME o szerokości 350 mm, który posiada standardowe funkcje, takie jak rejestracja wstępna i unikalna technologia UNiPRINT, która zapewnia optymalną geometrię druku, aby zapewnić najwyższą jakość wydruku. Zadania mogą być ustawione na jednej długości wstęgi materiału dzięki funkcji przechowywania zadań. Kolejne innowacje, takie jak otwarta architektura systemu atramentowego, umożliwiają szybkie przezbrojenie maszyny, jak również precyzyjną kontrolę nad zarządzaniem kolorem.

Uzasadnieniem dla ich inwestycji była część trwającej strategii mającej na celu zapewnienie najnowszego poziomu technologii z możliwością dostosowania prasy do rosnących potrzeb ciągle zmieniających się wymagań klientów.

Od czasu instalacji doświadczyli z pierwszej ręki korzyści płynących z zastosowania FL1 PRIME i w konsekwencji zainwestowali w drugą PRIME, która zostanie zainstalowana pod koniec 2022 roku, co czyni ją dziesiątą prasą Edale.

Karl Jackson, dyrektor ds. produkcji w firmie Kingfisher, powiedział: "Mamy wspaniałe relacje z firmą Edale, które trwają od wielu lat. Dla nas Edale znalazło lukę na rynku z przystępną cenowo, oszczędzającą miejsce i wydajną opcją, która pozwoliła nam dostosować się do naszych potrzeb.

Nasz biznes jest zróżnicowany i szybko się rozwija, dlatego chcieliśmy zainwestować w kolejną maszynę, która mogłaby być wymienna z naszymi istniejącymi prasami. FL1 PRIME była idealna do współdzielenia oprzyrządowania, a ponieważ stacje wykrawania są takie same, możemy wymieniać nasze FL3 i PRIME. Dało nam to większą szybkość i wydajność pracy operatora, a my jesteśmy dumni z naszej elastyczności i szybkości realizacji zleceń dla naszych klientów i możemy ułatwić im dostawę w ciągu 7-10 dni.

Louise Bailey, Business Development Manager, Edale komentuje:“Kingfisher has exacting standards in terms of their print quality, and they had a very clear vision of what they needed in terms of customising their FL1 PRIME.  We were very happy to work closely with them to meet their specific requirements.

Mamy fantastyczne relacje z firmą Kingfisher i jesteśmy absolutnie zachwyceni, że od ostatniej instalacji zainwestowali w swój drugi FL1 PRIME. Zespół Edale jest bardzo dumny, że będzie to ich 10.th Edale press.

Kingfisher jest niezwykle cenionym klientem i z niecierpliwością czekamy na to, co przyniesie przyszłość.

Karl Jackson, dyrektor produkcji, kontynuuje: "Kiedy ludzie pytają, dlaczego Edale, to naprawdę proste, wybraliśmy Edale ze względu na rodzinną atmosferę, jesteśmy firmą rodzinną i doceniamy szacunek, jaki Edale ma dla nas, a my mamy taki sam szacunek dla Edale.
Dzięki Edale można prowadzić normalną rozmowę; łatwo jest rozmawiać ze sobą otwarcie i szczerze. Wsparcie przez lata było naprawdę dobre, a wszelkie problemy zostały rozwiązane. Cóż więcej mogę powiedzieć?

Kingfisher Labels 17 scaled uai

Surowe procesy zapewniania jakości w miejscu.

Zimorodek Etykiety 20 skalowane

FL1 PRIME w Fabryce Zimorodka.