Nowa maszyna do druku etykiet Edale FL3 dla grupy GSH

Grupa GSH jest klientem Edale od ponad 10 lat, posiadając i nadal eksploatując dwie starsze maszyny. Ostatnio Grupa GSH zamówiła najnowszą generację maszyny do druku etykiet FL3.

Po gruntownych badaniach Grupa GSH doszła do wniosku, że nowy Edale FL3 druk etykiet Prasa oferowała najwyższy poziom automatyzacji i wykazywała poziom wydajności i jakości druku, który spełniał wymagania ich rozwijającego się biznesu.

Zamówiona FL3 jest wysoce wyspecyfikowana, włącznie z nowym systemem szybkiej wymiany matryc ?EZ DIE? i autonomicznym sterowaniem rejestrem ?EZ REG?. EZ DIE? umożliwia pełną wymianę matrycy w czasie krótszym niż 60 sekund, wstępne ustawienie zarówno w X jak i Y oraz automatyczne usuwanie odpadów. Co ważne, ?EZ DIE? służy nie tylko szybkiej wymianie matryc, ale także czyni ją bezpieczną poprzez wyeliminowanie konieczności podnoszenia.
Zarówno ?EZ REG?, jak i ?EZ DIE? to technologie opracowane w celu zautomatyzowania i odciążenia procesu drukowania etykiet analogowych. przedsiębiorstwa drukujące etykiety bardziej produktywne i wydajne.

James Boughton, dyrektor zarządzający Edale, powiedział: "Podejście Edale polega na tworzeniu wysokiej jakości i wydajnych maszyn, które zawierają wiodące w branży poziomy automatyzacji, ale bez nadmiernej komplikacji i wysokich cen. Staramy się, aby nasz sprzęt był wydajny, przystępny cenowo i prosty w obsłudze. Cieszę się, że Edale odzyskało zaufanie Grupy GSH i z niecierpliwością czekam na wsparcie jej rozwoju.

Andy Russell, kierownik operacyjny, powiedział: "Po szeroko zakrojonych badaniach wybraliśmy maszynę Edale FL3 ze względu na jej zdolność do zwiększenia naszej elastyczności i reaktywności dzięki szybkiej gotowości do pracy, funkcji redukcji odpadów i sprawdzonej zdolności do pracy z wymagającymi materiałami. Ponieważ Edale jest brytyjską firmą skupiającą się na kliencie, wybór był prosty.