Prakash Labels wybiera maszynę do drukowania etykiet Edale FL3

Z siedzibą w Noida w Indiach, Prakash Labels Pvt. Ltd jest jednym z największych producentów etykiet samoprzylepnych do identyfikacji produktów. Są certyfikowaną przez ISO 9001-2015, prywatną firmą, która została założona w 1993 roku.

Po raz pierwszy zostali przedstawieni Edale przez agenta Edale - Printer Supplies i po wizycie na pokazie byli pod wrażeniem wszechstronności maszyny do drukowania etykiet FL3.

Darren Pickford, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Edale, komentuje: "Edale jest bardzo zadowolone i podekscytowane otrzymaniem tego zamówienia od Prakash Labels. Mieliśmy do czynienia z kilkoma silnymi konkurentami i Prakash? Procedury testowania etykiet były bardzo wymagające, więc to była prawdziwa windykacja na FL3 a także zaangażowanie pracowników Edale w zadowolenie Prakasha podczas pełnych i dokładnych testów.

Firma Prakash jest postrzegana jako lider w branży, a dzięki inwestycji w nowy budynek i infrastrukturę, Edale zyska naprawdę znakomity obiekt referencyjny w północnych Indiach. Podczas gdy nasi konkurenci nadal oferują starszą technologię, nasze zaangażowanie w oferowanie wyłącznie najnowszych projektów i automatyki na szybko rozwijającym się rynku sprawiło, że marka Edale została uznana za lidera branży, a to zamówienie tylko potwierdza, że jest to właściwa filozofia.

Prakash Labels będzie wykorzystywał maszynę do produkcji etykiet samoprzylepnych z folią na zimno, folii bez podparcia, a także niektórych materiałów kartonowych dla przemysłu farmaceutycznego.

Maszyna, na którą się zdecydowali to w pełni zautomatyzowany, 10-kolorowy FL3-430 szeroki z pakietem etykiet i folii. FL3 jest również wyposażony w system Edale? Technologia AiiR z autonomicznym systemem kontroli rejestru druku, który obejmuje automatyczne ustawianie rejestru i ciągłe monitorowanie rejestru w kierunku X i Y.

Maszyna zawiera również nowy system szybkiej wymiany Edale ?EZ Die?, który ułatwia pełną wymianę narzędzia w mniej niż 60 sekund.

Dinesh Mahajan komentuje: "Po wizycie w fabryce Edale byliśmy pod ogromnym wrażeniem możliwości maszyny i faktu, że mogliśmy z łatwością obrabiać różne podłoża. Zespół Edale był bardzo profesjonalny i ciężko pracował, aby spełnić wszystkie nasze wymagania. ?

Edale ma przyjemność współpracować z firmą Prakash Labels. Maszyna ma zostać zainstalowana jeszcze w tym roku.